Song van de Week | Shahzad Ali Khan

Tijdens Festival Sacred Songs kun je een grote diversiteit aan artiesten live aanschouwen. We geven graag een voorproefje met de Song van de Week! Elke week zetten we één artiest in de spotlights en deze week is dat Shahzad Ali Khan met Raghmegh.

Shahzad werd geboren in Lahore, Pakistan. Tegenwoordig woont hij in Den Haag, waar hij werkzaam is als muziekdocent. Shahzad is thuis in vele verschillende muziekstijlen, zowel uit de Indiase klassieke muziek als uit het soefisme. Een van deze stijlen is qawwali, een vorm van gezongen soefipoëzie die veel overeenkomsten toont met Indiase ragas.

Zelf de qawwali van Shahzad meemaken? Bezoek dan het dubbelconcert Sufi Spirit op 2 december in de Nieuwe Kerk. Tijdens dit concert zal ook de jonge Marokkaanse zanger Salaheddine Mesbah optreden. Hij zal, begeleid door musici van het Amsterdams Andalusisch Orkest, soefirepertoire uit de Maghreb ten gehore brengen.

Reserveer direct

Workshop qawwali
Op 30 november heb je de mogelijkheid om onder leiding van Shahzad Ali Khan zelf aan de slag te gaan met qawwali. De workshop begint met een korte introductie over de herkomst en filosofie van het soefisme in Pakistan. Daarna behandelt Shahzad een qawwali song. De workshop vindt plaats in theater de Vaillant.

Lees meer

Contact

info@festivalsacredsongs.com

Contactpersoon Pers:
Marjolein van Ruiten
PR@marjoleinvanruiten.com
06 - 200 62 844