Cinema Spiritual | Silence

Silence is een Amerikaanse religieus-historische film uit 2016 die geregisseerd werd door Martin Scorsese. Het script, dat gebaseerd werd op de gelijknamige roman van auteur Shusaku Endo, werd geschreven door Jay Cocks. De hoofdrollen worden vertolkt door Andrew Garfield, Adam Driver, Shinya Tsukamoto, Tadanobu Asano en Liam Neeson.

Het verhaal gaat over de Kakure Kirishtian, de ‘verborgen christenen’ van Japan. Christenen werden er in de zeventiende eeuw vervolgd en waren gedwongen hun geloof in het grootste geheim te belijden in schuilkerkjes zonder echte priesters. In de woorden van Silence: "De zwarte aarde van Japan is doordrenkt van het bloed van zoveel christenen."

Startpunt is de verdwijning van priester Christovao Ferreira (Liam Neeson). Het gerucht gaat dat hij het katholieke geloof de rug heeft toegekeerd en zelfs getrouwd is met een Japanse vrouw. Twee jonge Portugese jezuïeten, Sebastian Rodrigues (Garfield) en Francisco Garupe (Driver), reizen in 1639 naar Japan om hem te zoeken en de Kakure Kirishtian te steunen.

Scorsese vertelt het verhaal met al het vakmanschap dat hem ter beschikking staat: cameraman Rodrigo Prieto (Los abrazos rotos, The Wolf of Wall Street), production designer Dante Ferretti (Ginger e Fred, Hugo), filmeditor Thelma Schoonmaker (Raging Bull). In de cast vinden we ook grote Japanse namen als Tadanobu Asano en acteur en collega-regisseur Shin’ya Tsukamoto.

Deze film is onderdeel van de DNR Filmclub. Tickets en meer informatie vindt u op de website van theater De Nieuwe Regentes.

Aankomende events

Bekijk meer events

Blijf op de hoogte

Als eerste al het nieuws rondom Festival Sacred Songs ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Contact

info@festivalsacredsongs.com

Contactpersoon Pers:
Marjolein van Ruiten
PR@marjoleinvanruiten.com
06 - 200 62 844