• home
  • Programma
  • Concert: Trio Merope, Naktes, een Muzikale Ode aan de Nacht - Sacred Nature | 16.30 & 20.30 uur + livestream

Concert: Trio Merope, Naktes, een Muzikale Ode aan de Nacht - Sacred Nature | 16.30 & 20.30 uur + livestream

Het ensemble Merope brengt een ode aan de natuur en aan de nacht met meditatieve, betoverende muziek en songs die verhalen over de spirituele verbinding tussen de natuur en de mens.

Trio Merope bestaat uit de Litouwse Indrė Jurgelevičiūtė (zang, Baltische citer), Bert Cools (gitaar, electronics) en Jean-Christophe Bonnafous (bansurifluit). Hun songs vinden inspiratie in oeroude Litouwse volkstradities en verhalen over de spirituele connectie tussen de natuur en de mens, over dieren, vogels, bloemen, stenen en over rituele magie in het dagelijks leven. Hun sfeervolle composities weven elementen van elektronische-, ambient-, indie- en traditionele muziek samen tot een kleurrijk tapijt dat tegelijk lokaal en universeel is. In het concert speelt Merope muziek van hun laatste album Naktės' (letterlijk: ‘Nachten’) en nemen ze je mee naar een magische wereld tussen droom en werkelijkheid. De Belgische radiozender 'Klara' riep Naktès uit tot beste wereldmuziekalbum van 2019 en wie het juryverslag leest, weet dat deze band voor ingetogen vuurwerk kan zorgen: “Naktès is een uitgesponnen droom van waaruit je niet wil ontwaken. Een voorbeeld van hoe muzikanten uit verschillende sferen respectvol met elkaar samenwerken.“ Met een inleiding door Zana Naidionova.

Het eerder aangekondigde filmprogramma bij dit concert van Vincent Moon en Priscilla Telmon (Petites Planètes) komt te vervallen.

Tickets

Ook zenden wij het concert als livestream uit om 20.30 uur. Kaarten voor de livestream zijn hier verkrijgbaar voor 10 euro per stuk. Ook vind u hier de landingspagina waar de livestream wordt uitgezonden.

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Als eerste al het nieuws rondom Festival Sacred Songs ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Contact

info@festivalsacredsongs.com

Contactpersoon Pers:
Marjolein van Ruiten
PR@marjoleinvanruiten.com
06 - 200 62 844