Divna Ljubojevic & Melódi Choir

PRIJS: €10,- tot €30,-
DATUM & TIJD: 1 december // 20:30
LOCATIE:  Nieuwe Kerk, Den Haag

Divna Ljubojević is de grand dame van de oosters-orthodoxe kerkmuziek, een alom gelauwerde zangeres met een sublieme stem en tevens dirigente van diverse koren.

In eigen land heeft ze de status van superster en in buitenland is ze te zien op prestigieuze podia en festivals in Parijs (Théâtre de La Ville), Wenen (Konzerthaus), Sint-Peterburg (Philharmonic) en Fes (Sacred Music Festival).

Overal waar ze optreedt, maakt ze met haar intense vertolkingen van de schitterende orthodoxe gezangen een onuitwisbare indruk. Met haar bijzondere muzikale arrangementen weet Divna de Byzantijnse zang en muziek bij een groot publiek geliefd te maken en een brug te slaan naar klassieke en wereldmuziek.

Op jonge leeftijd komt Divna in een klooster bij Belgrado voor de eerst keer in aanraking met de oosters-orthodoxe muziek. Ze wordt er onmiddellijk door gegrepen en zet zich vanaf dat moment volledig in om die muziek te doorgronden en te leren zingen.

Begin jaren ’90 richt ze het Melódi Choir op met als doel de orthodoxe en polyfone Byzantijnse muziek uit Servië, Bulgarije en Rusland uit te voeren en wereldwijd bekend te maken. Later breidt ze haar repertoire uit met opera’s uit de Renaissance en de Barok.

Reserveer direct

Programma

19:30
Inleiding
20:30
Aanvang concert

TIP: Beleef de magie van oosters-orthodoxe zang
Voorafgaand aan het concert kun je 's middags zelf aan de slag gaan met de oosters-orthodoxe zang. Aleksan Chobanov geeft een zangworkshop in het Iconenatelier mARTinART.

Bekijk de workshop

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Als eerste al het nieuws rondom Festival Sacred Songs ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Contact

info@festivalsacredsongs.com

Contactpersoon Pers:
Marjolein van Ruiten
PR@marjoleinvanruiten.com
06 - 200 62 844