• home
  • Programma
  • DNR Film Club | Stadsprogramma in Theater de Nieuwe Regentes

DNR Film Club | Stadsprogramma in Theater de Nieuwe Regentes

DATUM & TIJD: 6, 13, 20, 27 november / 20:15
LOCATIE: Theater De Nieuwe Regentes, Den Haag
PRIJS: €6,-

Wekelijks organiseert theater De Nieuwe Regentes op dinsdag een filmavond. De films worden speciaal geselecteerd en zijn vaak gekoppeld aan een specifiek thema. De films zijn Engelstalig of worden in het Engels ondertiteld. Er is dus geen Nederlandse ondertiteling. In het kader van Festival Sacred Songs hebben de films in de maand november een spiritueel thema.

Foto Endless Poetry

Di 6 november, 20:15 uur  | Film & lezing
Poesía sin fin (Endless poetry) (Alejandro Jodorowsky, 2016)
Alejandro Jodorowsky vertelt in deze film over de periode die hij in de veertiger jaren van de vorige eeuw als beginnend dichter in Chili doorbracht. Door samen te leven met inspirerende kunstenaars begint hij aan een ontdekkingsreis naar zijn diepste gevoelens, passie en spiritualiteit. Voorafgaand aan de film geeft DNR-filmprogrammeur Amir Vudka (Universiteit van Amsterdam) een lezing over psychomagie en de artistieke en spirituele healingpraktijk van Jodorowsky. Taal: Spaans- en Franstalig met Engelse ondertiteling.

Boek tickets

Foto Diary of a Priest

Di 13 november, 20:15 uur | Film
Journal d’un cure de campagne (Diary of a Country Priest) (Robert Bresson, 1951)
Een nieuwe priester arriveert in Ambricourt, een Frans plattelandsdorp, om zijn eerste parochie te leiden. De apathische en vijandige plattelandsgemeente keert hem direct de rug toe. Via zijn dagboeknotities maken we kennis met een jonge man die in een geloofscrisis verkeert, en die dreigt zichzelf af te keren van het dorp en van God. Taal: Franstalig met Engelse ondertiteling.

Boek tickets

Foto Brother Sun Sister Moon

Di 20 november, 20:15 uur  | Film
Fratello sole, sorella luna (Brother Sun, Sister Moon) (Franco Zeffirelli, 1972)
De visionaire boodschap van universele liefde van Franciscus van Assisi weet tot vandaag de dag mensen te raken. Een prachtige film over het sterke geloof van deze monnik, die leefde in de 12e eeuw, met muziek geïnspireerd op oud-Italiaanse melodieën, gearrangeerd door Donovan. Taal: Franstalig met Engelse ondertiteling.

Boek tickets

Foto Kundun Klein

Di 27 november, 20:15 uur  | Film
Kundun (Martin Scorsese, 1997)
Het indringende verhaal van Martin Scorsese over de jonge jaren van de Dalai Lama, spiritueel leider van Tibet, is een majestueus spektakel van beeld en geluid. De cast bestaat bijna geheel uit Tibetaanse, niet-professionele acteurs. Taal: in het Tibetaans en Mandarijn met Engelse ondertiteling.

Boek tickets

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Als eerste al het nieuws rondom Festival Sacred Songs ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Contact

info@festivalsacredsongs.com

Contactpersoon Pers:
Marjolein van Ruiten
PR@marjoleinvanruiten.com
06 - 200 62 844