• home
  • Programma
  • Merope ft. cineast Vincent Moon - Sacred Nature | 16.30 & 20.30 uur

Merope ft. cineast Vincent Moon - Sacred Nature | 16.30 & 20.30 uur

Het Litouwse ensemble Merope (zang, fluit, baltische harp en gitaar) brengt een ode aan de natuur en aan de nacht met meditatieve, betoverende muziek en songs die verhalen over de spirituele verbinding tussen de natuur en de mens, over dieren, bloemen, bijen en rituele magie in het dagelijks leven.

Merope bestaat uit de Litouwse zangeres en kankles (baltische harp) speelster Indre Jurgeviliciute, gitarist Bert Cools en fluitist Jean-Christophe Bonnafous, die elkaar op het Rotterdamse conservatorium Codarts leerden kennen.

Speciaal voor Festival Sacred Songs slaan zij de handen ineen met Franse experimentele filmmakers Vincent Moon en Priscilla Telmon, die o.a. videoclips voor artiesten als R.E.M., Arcade Fire en Tom Jones maakten. Voor hun filmcollectie Petites Plan├Ętes reizen zij de hele wereld over om lokale rituelen, sacrale muziek en sjamanistische praktijken vast te leggen.

Zowel de muziek van Merope als de films van Moon en Telmon zijn sterk verbonden met dromen, natuur en spiritualiteit. En dat komt terug in dit exclusieve concert waarbij de indringende hypnotiserende klanken en beelden uit de indrukwekkende filmcatalogus Petites Plan├Ętes perfect samengaan met de muziek van Merope.


Tickets

Let op: er zijn twee concerten om 16.30 en om 20.30 uur.

Aankomende events

Bekijk meer events

Blijf op de hoogte

Als eerste al het nieuws rondom Festival Sacred Songs ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Contact

info@festivalsacredsongs.com

Contactpersoon Pers:
Marjolein van Ruiten
PR@marjoleinvanruiten.com
06 - 200 62 844