Psalm 151

PRIJS: €10,- tot €28,-
DATUM & TIJD: 25 november / 15:00
LOCATIE: Nieuwe Kerk, Den Haag

Een nieuwe compositie van Boudewijn Tarenskeen op basis van teksten van o.a. Judith Herzberg, Freek de Jonge, Marjolijn van Heemstra en Ramsey Nasr

De 150 psalmen uit de Bijbel bezingen het menselijk lijden en verlangen en zijn al vele eeuwen in kerken te horen. Componist Boudewijn Tarenskeen vroeg acht vooraanstaande Nederlandse schrijvers een nieuwe psalm te schrijven, om zo ‘actuele zienswijzen toe te voegen aan het domein van de canon’.

Zeven zangers van Cappella Amsterdam zingen de psalmen begeleid door de klanken van accordeonduo TOEAC. Joodse, christelijke en islamitische invalshoeken komen aan de orde in vrome en prikkelende teksten van Judith Herzberg, Willem Jan Otten, Freek de Jonge, Maria Barnas, Marjolijn van Heemstra, Hafid Bouazza, Mustafa Stitou en Ramsey Nasr.

Tarenskeen: “Bij het zoeken naar schrijvers wilde ik een zo kleurrijk mogelijk tableau samenstellen. Gelovigen, afvalligen, twijfelaars en bekeerlingen van jodendom, christendom en islam, denkers met uitgesproken opvattingen over religie en spiritualiteit. En ook nog eens hemelsbreed verschillend van stijl, discipline en leeftijd.”

Reserveer direct

Programma

14:00
 Foyer open
15:00
 Aanvang concert

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Als eerste al het nieuws rondom Festival Sacred Songs ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Contact

info@festivalsacredsongs.com

Contactpersoon Pers:
Marjolein van Ruiten
PR@marjoleinvanruiten.com
06 - 200 62 844