• home
  • Programma
  • Sacred Songs – Women’s Voices | Stadsprogramma in Theater de Vaillant

Sacred Songs – Women’s Voices | Stadsprogramma in Theater de Vaillant

DATUM & TIJD: Zaterdag 17 november / 15:00 – 19:30
LOCATIE: Theater de Vaillant, Den Haag
PRIJS: Film & lezingen | €10
Festivaldiner | €12
Passepartout |  €35 (incl. concert)

Zaterdag 17 november | 15:00 - 17:30 | €10
Maak kennis met de poëzie en muziek van Sacred Songs - Women’s Voices

Gastvrouw Jolanda Boejharat leidt u langs de poëzie, zang en muziek van Sacred Songs - Women’s Voices. Het programma met lezingen, dans en film geeft een inkijkje in het leven en de mystiek van  de Duitse Hildegard von Bingen, de Indiase Mira Bai  en soefiheilige Rabia al-Basra en in de rijke muziektraditie van de Koptische kerk.

Foto Hildegard von Bingen

Film: ‘Vision, het leven van Hildegard von Bingen’
Duitsland/Frankrijk (2009) | Regisseur: Margarethe von Trotta | NL-talig | 106 min.

Componist, wetenschapper, natuurarts, schrijver, dichter, politicus, ecologisch activist: de middeleeuwse mystica Hildegard von Bingen was haar tijd ver vooruit. Haar muziek en literaire en wetenschappelijke werken zijn vandaag de dag nog relevant en geliefd. Hildegard van Bingen leefde in de 12e eeuw in Duitsland en stond bekend om haar humanistische benadering van het geloof. dragen. De film ‘Vision’ is een fraai vormgegeven portret over haar leven van regisseur Margarethe von Trotta, die ook biografische films over invloedrijke vrouwelijke denkers als Rosa Luxemburg en Hannah Arendt maakte.

15.00 - 16.50 uur (filmzaal)

Lezing met dans: ‘Liederen en levensverhaal van Mira Bai: een Indiase mystica’
Door Jolanda Boejharat

Jolanda Boejharat vertelt over Mira Bai en de poëzie en liederen van deze Indiase mystica. In haar liederen geeft Mira Bai uiting aan haar overweldigende liefde voor de god Krishna en haar enige wens om voorgoed met hem samen te zijn. Jolanda geeft niet alleen de uitleg over het bijzondere leven van Mira Bai, maar verbeeldt haar verhaal ook middels bewegingen en poses uit de Indiase dans. Wie wil, kan meedoen met de dans.

Jolanda Boejharat is de drijvende kracht achter dansschool Monsoon en de WereldDansWerkPlaats Zij studeerde Indologie aan de Universiteit van Leiden en volgde de opleiding klassieke Indiase zang aan het Rotterdamse Codarts. Ook bekwaamde zij zich in de klassieke Indiase dansstijlen bharata Natyam en kathak.

15.30 - 16.30 uur

Foto Anne van Oostrum


Lezing: ‘Vrouwenstemmen uit de Koptische kerk en het soefisme’
Door Anne van Oostrum

Musicoloog en arabist Anne van Oostrum (UvA) vertelt over de rituelen en muziek van de Koptische kerk in Egypte en over het soefisme van vrouwen als Rabia al-Basra. Zij illustreert haar verhaal met beeld en geluid. Ook geeft ze uitleg over de liederen van Miriam Abouseif en Karima el Fillali die tijdens Sacred Songs - Women’s Voices te horen zijn.

17.00 - 17.30 uur

Foto festivaldiner

Zaterdag 17 november | 18:00 – 19:30 | € 12
Festivaldiner
Door kok Rachid

Een goed bewaard geheim is dat theater De Vaillant een wereldkeuken in huis heeft die de meest uiteenlopende gerechten serveert. Tijdens Festival Sacred Songs biedt De Vaillant bij een aantal concerten een twee-gangen festivaldiner geheel in de sfeer van de muziek van dezelfde avond. Kok Rachid laat zich inspireren door het festivalprogramma en tovert de heerlijkste wereldgerechten bij u op tafel.

Reserveer direct

Tip: Bezoek aansluitend het concert Sacred Songs - Women's Voices

Aansluitend op het stadsprogramma in Theater de Vaillant vindt 's avonds het concert Sacred Songs - Women's Voices plaats in de Nieuwe Kerk.

Klik hier voor meer info

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Als eerste al het nieuws rondom Festival Sacred Songs ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Contact

info@festivalsacredsongs.com

Contactpersoon Pers:
Marjolein van Ruiten
PR@marjoleinvanruiten.com
06 - 200 62 844