Stadsprogramma in Iconenatelier mARTinART

DATUM & TIJD: 1 december / 12:00 – 14:00
LOCATIE: Iconenatelier mARTinART, Den Haag
PRIJS: €15

Beleef de magie van oosters-orthodoxe zang
Zangworkshop door Aleksan Chobanov
 
Geheel in de sfeer van het concert van Divna Ljubojevic geeft Aleksan Chobanov een workshop oosters-orthodoxe zang. In de workshop ligt de focus op het beleven van de zang en het meditatieve aspect van de orthodoxe muziek. De workshop vindt plaats in de sfeervolle omgeving van het Iconenatelier van Martin Mandaliev.

In de oosters-orthodoxe kerk beschouwt men de menselijke stem als het mooiste instrument. De ‘hemelse’ zang wordt van oudsher gezien als ‘afkomstig van de engelen’. Na een korte introductie over de historie van de orthodoxe zang worden twee liederen ingestudeerd: één lied uit de Bulgaars-Orthodoxe kerk en één uit het repertoire van Divna. De workshop is toegankelijk voor zangers van alle niveaus.

Aleksan Chobanov studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en was lange tijd koordirigent in de Bulgaars-Orthodoxe kerk in Den Haag. Hij begon zijn muzikale reis op zesjarige leeftijd in een Bulgaars kinderkoor. Hierna studeerde hij cello en zang en trad hij op als solozanger met onder andere het orkest van de Bulgaarse Nationale Radio.

Reserveer direct

Tip: bezoek het exclusieve concert van Divna Ljubojevic

Op dezelfde dag als de workshop vindt 's avonds in de Nieuwe Kerk een exclusief concert plaats van Divna Ljubojević, Servische superster en grand dame van de oosters-orthodoxe muziek. Mis het niet!

Klik hier voor meer info

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Als eerste al het nieuws rondom Festival Sacred Songs ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Contact

info@festivalsacredsongs.com

Contactpersoon Pers:
Marjolein van Ruiten
PR@marjoleinvanruiten.com
06 - 200 62 844