Sufi Spirit (dubbelconcert)

PRIJS: €10,- tot €20,-
DATUM & TIJD: 2 december // 15:30
LOCATIE:  Nieuwe Kerk, Den Haag

Een dubbelconcert met Pakistaanse zanger Shahzad Ali Khan en zanger Salaheddine Mezbah uit Marokko

In het soefisme, de mystieke tak binnen de Islam, staat de liefde voor het goddelijke centraal. En die liefde komt tot uiting in de meest schitterende poëzie, muziek,  dans en allerlei rituelen. Het soefisme bracht vele grote dichters als Rumi, Ibn Arabi en Amir Khusrow voort en ook een grote verscheidenheid aan spirituele muziek. Sufi Spirit brengt twee markante muziekstijlen voor het voetlicht: qawwali uit Pakistan en Sufi Andalus uit de Maghreb.

De Pakistaanse zanger Shahzad Ali Khan, woonachtig in Den Haag, geeft een optreden met qawwali muziek, een van de vele vormen van gezongen soefi-poëzie uit Zuid-Azië. Qawwali kent expressieve zang, opzwepende ritmes en een enorme schwung. De muziek is wereldwijd op de kaart gezet door de legendarische zanger Nusrat Fateh Ali Kan. Het concert wordt ingeleid door qawwali-kenner Shahid Suddle die uit een vooraanstaande soefi-familie uit de Pakistaanse stad Lahore stamt.

Salahedinne Mezbah (1994) is een jonge zanger uit de noord-Marokkaanse stad Tanger. Hij komt speciaal voor het festival over uit Marokko en brengt samen met het Amsterdams Andalusisch orkest soefiliederen en muziek uit de Maghreb ten gehore. Afgelopen juni maakte hij tijdens de Proms van het Holland Festival in het Concertgebouw in Amsterdam een indrukwekkend Nederlands debuut.

De muzikale leiding van het concert is in handen van componist en arrangeur Ahmed El Maai (qanun, ud en zang) en Abderrahim Semlali (viool).

Reserveer direct

Stadsprogramma in Theater de Vaillant
In het kader van het concert Sufi Spirit wordt er in Theater de Vaillant op 30 november een gevarieerd programma gepresenteerd. Voor €35 koopt u een passepartout voor het gehele programma (incl. concert op 2 december).

Reserveer direct een passepartout

Programma

15:30
Inleiding Shahid Suddle
15:50
Aanvang concert Shahzad Ali Khan
16:20
Pauze
16:50
Aanvang concert Salah Eddine Mesbah & Amsterdam Andalusisch Orkest

TIP: Bezoek op 23 & 30 november het stadsprogramma in Theater de Vaillant
In het kader van het concert Sufi Spirit wordt er in Theater de Vaillant op 23 en 30 november een gevarieerd programma gepresenteerd. Ontdek meer over het soefisme aan de hand van verschillende lezingen, proef de Pakistaanse keuken tijdens het festivaldiner en ga zelf aan de slag met de soefimuziekstijl qawwali tijdens een workshop.

Bekijk het stadsprogramma

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Als eerste al het nieuws rondom Festival Sacred Songs ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Contact

info@festivalsacredsongs.com

Contactpersoon Pers:
Marjolein van Ruiten
PR@marjoleinvanruiten.com
06 - 200 62 844