Sufi Spirit | Stadsprogramma in Theater de Vaillant

DATUM & TIJD: 23 november / 18:00 – 19:30, 30 november / 19:30 – 21:00
LOCATIE: Theater de Vaillant, Den Haag
PRIJS: Festivaldiner & lezing Amir Smits // €12,-
Passepartout 23 november // €30,-, (incl. concert)
Festivaldiner 30 november // €12,-
Workshop Qawwali // €10,-
Passepartout 30 november // €35,- (incl. concert)

Vrijdag 23 november / 17:30 – 19:30 uur | €12
Festivaldiner en lezing ‘Tonen van ongespeelde muziek. Het Soefisme van Hazrat Inayat Khan in Nederland’
Door Amir Smits

Tijdens het diner in theater De Vaillant vertelt gastspreker Amir Smits over de bijzondere connectie van het soefisme met de stad Den Haag, over de leer van Hazrat Inayat Khan en de rol van muziek binnen het soefisme. Het door Hazrat Inayat Khan onderwezen universeel soefisme eert de mystieke kern van alle religies als inspiratiebron.

Amir Smits (1966) was zeven jaar spiritueel leider van het Soefi Centrum in Amsterdam en maakt momenteel deel uit van het geestelijk leiderschap van de International Sufi Movement. In het dagelijks leven is hij senior onderzoeker bij het Centraal Bureau van Statistiek op het gebied van de ontwikkeling van welvaart en duurzaamheid in Nederland.  Hiernaast is hij deeltijd-hoogleraar ‘Quantification of Sustainability’ aan de TU Eindhoven.

TIP: Bezoek aansluitend de muziekvoorstelling De Allegorie van het Verlangen in de Nieuwe Kerk, met Zefiro Torna, Vocal Consort Berlin en Ghalia Benali. Klik hier voor meer info >

Reserveer direct voor 23 november

Foto festivaldiner

Vrijdag 30 november / 18:00 – 19.30 uur | €12
Festivaldiner: proef en maak kennis met de Pakistaanse keuken
Door kok Rachid
 
Tijdens het festival biedt theater De Vaillant een twee gangen festivaldiner geheel in de sfeer van het avondprogramma. Kok Rachid laat zich dit keer inspireren door de Pakistaanse en Zuid-Aziatische keuken.

Vr 30 november, 19:30-21:00 uur | €10
Maak kennis met de Pakistaanse qawwali
Muziekworkshop door Shahzad Ali Khan & tablaspeler

De Pakistaanse zanger Shahzad Ali geeft een workshop in de soefimuziekstijl qawwali. Qawwali heeft een sterke link met de ragas van de Indiase klassieke muziek. De melodiën veelal gebaseerd op de ragas gaan vergezeld van opzwepende ritmes. De combinatie van soefipoëzie, melodie en ritme is erop gericht de toehoorders in vervoering te brengen.

De workshop begint met een korte introductie over de herkomst en filosofie van het soefisme in Pakistan. Daarna behandelt Shahzad een qawwali song. Hierbij geeft hij uitleg over de tekst en leert hij de deelnemers de basisbeginselen van de melodische structuur. Aan het eind participeren de deelnemers in de qawwali door mee te zingen en te klappen en/of te musiceren. Deze workshop is zowel geschikt voor muzikanten en zangers/zangeressen, als voor overige belangstellenden.  

Reserveer direct voor 30 november

Tip: dubbelconcert Sufi Spirit op 2 december

Ervaar de kracht en schoonheid van twee markante muziekstijlen uit het soefisme tijdens het dubbelconcert Sufi Spirit op 2 december in de Nieuwe Kerk, Den Haag. Shahzad Ali Khan brengt Pakistaanse qawwali ten gehore, waarna de opkomende Marokkaanse zanger Salaheddine Mezbah een optreden geeft met muziek uit de Maghreb.

Klik hier voor meer info

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Als eerste al het nieuws rondom Festival Sacred Songs ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Contact

info@festivalsacredsongs.com

Contactpersoon Pers:
Marjolein van Ruiten
PR@marjoleinvanruiten.com
06 - 200 62 844